Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapılarının ve henüz birokkalı yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nite sağlandığını öğrenmek gibi temel durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle endüstriyel tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak ciğerin kullanılmaktadırlar.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi dumanı fek ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli âlem oluşturur.

Binalarda kâin yangın kapıları ve temel kapıların katı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın mideindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.

Yangın Kapısı baz amacı insanoğluın mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının gayrı bölgelere yayılmasını kösteklemek ciğerin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden Yangın Kapısı mefultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını düzgün kontroller ile denetlemek ve muayene etmek değerlidir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate alınarak lazım adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu düzen sayesinde kapı tenha bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Sadece bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını sağlar.

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada bedel değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, amelî fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara amelî olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page